Turnaje Ostrava
19.06.2018

Ostrava Cup Junior 1. – 3. 6. 2018

Lumír
Gepardi Brno letos do Ostravy vypravili 3 družstva. po jednom do kategorie elévů, mladších žáků a starších žáků. Jak se jim dařilo si můžete přečíst dále.

Kategorie elévů (ročníky 2007/2008)

Nalosovaná skupina soupeřů napovídala, že zde není vyložený favorit a všechny souboje budou vyrovnané. Předpoklad vyšel, nicméně vzhledem k absenci několika našich talentovaných elévů, jsme nejeli v nejsilnější sestavě. To zapříčinilo, že výsledkově jsme tahali černého Petra my. Škoda zejména prvního zápasu se srovnatelným soupeřem z Mohelnice, kdy kluci nezachytili začátek zápasu. Na prohrách se projevila nesehranost týmu a začátečnické chyby. Nerozebírali jsme soupeře, který tím pádem často chodil do přečíslení a z toho plynuly branky v naší síti. Směrem dopředu to bylo lepší, přesto jsme si pod tlakem neodpustili pouhé vyhazování balónku. Na druhou stranu je třeba říci, že více jak polovina týmu na velkém turnaji byla poprvé a kluci si vyzkoušeli jak rychlý (a nemilosrdný a krásný zároveň) umí být florbal. I přes prohry se tým postupně sehrával a ukazoval potenciál jednotlivých hráčů. Pokud všichni zůstanou do florbalu nadšení a budou na sobě pracovat, už v příští sezoně jistě předvedou více. Závěrečný zápas play-off proti favorizovanému Coyotes Jablunkov dopadl dle předpokladu (1:5). Nicméně naše hra už snesla přísnější měřítko, tým se už dokázal prosazovat kombinacemi a v obraně pozorným přebíráním soupeře. Kdybych měl někoho vyzvednout, pak gólmana Dana Krška a jeho pohotové zakládání protiútoků, Lukáše Hrubého, který neúnavně přihrávkami hledal spoluhráče a Dominika Kučeru, který ač nejmladší člen výpravy, tak mu velké hřiště nedělalo problémy a dokázal přesně zakončit. Shrnutí – tým se během turnaje dokázal sehrávat a zlepšovat. Ostrava Cup byl dobrý na teambuilding. Kluci si i přes prohry turnaj užili a nikdo neodjížděl zklamaný. A to je dobře.

Výsledky elévů: FBC Mohelnice 3:4, TJ Slovan Havířov 3:4, FbK Horní Suchá 4:7, play-off FbC Coyotes Jablunkov 1:5

Kategorie mladších žáků (ročníky 2005/2006)

Tým mladších žáků jako čerství mistři Orelské ligy letos pomýšlel vysoko. Žel v průběhu turnaje se ukazovalo, jak důležitá je osobnost kapitána, který se zatím v týmu hledá. Nebyl nikdo natolik respektovaný, kdo by strhl a namotivoval tým, když se nedařilo. Také proto naše výkony kolísali a rozhodovala hlavně individuální šikovnost hráčů. Pokud chceme i nadále pomýšlet na dobré výsledky, musíme se vrátit k rychlé kombinační hře dopředu spolu s poctivým bráněním. Potenciál týmu je velký, i když to letos nedopadlo dle očekávání. Pokud někoho vyzvednout, tak Jirku Kosmáka, který se statečně pral v obraně i nebezpečně zakončoval. V play-off končíme brzy, nicméně konečně po dobrém výkonu. Dál nás ale nepustil výborný přerovský brankář Antonniazi.

Výsledky mladší žáci: FBC TJ Sokol Frenštát pod Radhoštěm 2:2, FBK Škorpioni Ostrava 11:1, Florbal Exelsior Havířov 1:4, FBK Atlas Blansko 1:4. Play-off FBC Přerov 1:3.

Kategorie starších žáků (ročníky 2003/2004)

Tým starších žáků s převládajícím ročníkem 2004 kolem kapitána Vojty Potáčka čeká vrchol v příští sezoně. Doplněn o několik hráčů, kteří dostali příležitost se ukázat (Racek, Vu, Vicente) předvedl zajímavé možnosti, kam se může ještě celý tým posunout. Pokud to jde, slabší soupeře přehrávat kombinačně, s těmi těžšími poctivě bránit a čekat na šanci k brejku. Pro obě varianty hry máme vhodné typy hráčů. V této kategorii už je ale zřetelně vidět rozdíl mezi námi a top týmy, které mají zažité rotace a herní schémata. Přesto i díky týmovému duchu, kdy všichni jezdí po zadku a nic nevypustí, můžeme individuální šikovností některé z top týmů překvapit. Jako se stalo letos v Ostravě. Ve skupině jsme favoritovi z Olomouce vzdorovali poločas (0:1), pak již kombinace dotáhli a právem zvítězili 6:0. Přes prohru nutno říci, že výkon nebyl špatný. S Olomoucí se hrálo ve vysokém tempu, které jsme si přenesli do druhého zápasu proti Jablunkovu. První kombinace Gepardům vyšli a po třetím gólu už soupeř nestíhal. Páteční zápas proti Rožnovu o druhé místo ve skupině dopadl po taktické bitvě lépe pro Gepardy. Play off začínáme proti Petrovicím, houževnatý soupeř dobře brání, ale směrem dopředu moc nehrozí. Starší žáci tak postupují dál za mohutných ovací dalších gepardích týmů, které zápasu v ČPP aréně přihlíželi. Večer náš čekalo brněnské derby proti sehranému týmu Guliverů. Scénář jako přes kopírák proti Olomouci. Vše ve vysokém tempu, Gepardi srdnatě brání, Guliveři si přesto vytvoří spoustu šancí, ale promění jedinou. Dál už se však scénář liší: Guliveři stále nedotahují své šance a znejistí, naopak Gepardi se začínají s brejky osmělovat a nakonec vyrovnávají. Následující nájezdy už jsou koncertem dovedností pro 2 gólmany a dva hráče s pevnými nervy. V deváté sérii nájezdů proměňuje popáté nájezd Mutina a jelikož soupeř nedal, jdeme do čtvrtfinále! Nicméně tam nám v neděli výběrový tým IBK Peaches rychle vystavuje stopku. Pro nás to byl i tak úspěch. Za trenéry jsem moc rád, že u většiny zápasů byli i naši elévové a mladší žáci, kteří sami viděli a mohutným fanděním se postarali o skvělý zážitek, že když na sobě budou pracovat, tak příště ten potlesk už může patřit jim. Tak jako si ho vysloužili všichni starší žáci, hoši děkujeme.

Výsledky starší žáci: FBS Olomouc 03 0:6, FbC Coyotes Jablunkov 8:0, 1.FBK Rožnov Yellow 3:1. Play-off Z.F.K. Petrovice 3:0, Sokol Brno I EMKOCase Gullivers 2:1 pn, Peaches IBK 03/04 0:9.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu