Turnaje Ostrava
14.06.2022

Elévové: velký souhrn Ostrava Cupu 2022

Michal Dess
Ostravský turnaj je již minulostí, ale my vám nabízíme podrobnější čtení z cesty našich elévů tímto turnajem.

Začátkem června vyrazilo do Ostravy také 12 gepardích elévů doplněných o dva hráče přípravky. Hned v pátek po příjezdu nás čekalo Torpedo Havířov. Čekali jsme vyrovnaný zápas, což se potvrdilo. Hra byla spíše bojovná a na obou stranách bylo dost nepřesností. Na úvodní gól Vojty Malíka soupeř dokázal odpovědět, ale ještě do konce poločasu nám vrátil vedení šťastným gólem nově objevený střelec Kuba Tauvinkl. V druhé půlce soupeř opět vyrovnal, ale Kuba minutu před koncem pěknou střelou rozhodl svým druhým gólem o důležitém vítězství 3:2.

Po ubytování na hotelu jsme vyrazili na večerní zápas proti PSKC Okříšky. Prvních deset minut z naší strany bylo špatných, nedokázali jsme si dát přesnou nahrávku a soupeř hrající v osmi lidech se dostal do vedení, navíc Adam vychytal nájezd nařízený za špatné střídání. Zachráncem se ukázal opět Kuba Tauvinkl, který na konci poločasu protlačil míček do soupeřovi sítě. V druhé půlce jsme se uklidnili, konečně si nahráli, probudila se první formace a pěti góly rozhodli o jasném vítězství 6:1. První den tak pro nás skončil nad očekávání úspěšně.

V sobotu dopoledne nás čekali domácí FBC Ostrava. Věděli jsme, že zápas bude náročný, šlo o první místo ve skupině. Bohužel jsme se hráči i trenéři nechali rozhodit od začátku dosti tendenčním pískáním rozhodčích, pravděpodobně ostravských juniorů, a nedokázali jsme se soustředit na naši hru. Soupeř postupně dokázal dostat čtyři míčky za Kubova záda, alespoň čestný úspěch Gepardů zaznamenal ke konci Davča Mazáč.

Večer nás tak čekalo čtvrfinále s Vítkovicemi. S kluky jsme probrali předchozí utkání a v hodně bouřlivé atmosféře nastoupili proti dalšími domácím u celku. Okolnosti nám moc nepřáli, Vítkovice proměnili hned první šanci a dostali se na koně. Klukům slouží ke cti, že se nesložili a celý zápas dokázali bojovat. Soupeři jsme se vyrovnali v osobních soubojích i mezihře, ovšem zatímco Vítkovice dokázali své šance chladnokrevně proměňovat, my si lámali zuby na jejich výborném brankáři i nepřesnostech v klíčových situacích. Soupeř si tak bez větších problém dokráčel k vítězství 8:1, čestný úspěch Gepardů zaznamenal opět Kuba, který tak zaokrouhlil počet svých gólů na pět.

Mysleli jsme, že tím pro nás turnaj skončil, proto nás docela překvapilo ranní náhodné zjištění, že v 8:45 hrajeme B semifinále s Okříšky. Přesto kluci perfektně zareagovali, sbalili se a i s vydatnou snídaní se za hodinu dostali na halu. Překvapivost béčkového pavouka se ukázala i v tom, že soupeř nedorazil. Ale Gepardi si umí poradit se vším. Využili jsme volného hřiště a zahráli si krásný zápas Blue versus Yellow, který si všichni užili. Perfektní kulisu vytvořili i diváci z řad rodičů a pro kluky to byla krásná tečka za pěkným turnajem.

Myslím, že Ostrava cup dopadl pro elévy velmi dobře. Kluci přetlačili vyrovnané soupeře, porážky s celky superligových jmen nám dali cenné zkušenosti, a hlavně si kluci vytvořili dobrou partu, které je může provázet další florbalovou kariérou

VÝSLEDKY ELÉVŮ
FBC Gepardi Brno – Torpedo Havířov 3:2 základní skupina
FBC Gepardi Brno – PSKC Okříšky 6:1 základní skupina
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava - FBC Gepardi Brno 4:1 základní skupina
1. SC Tempish Vítkovice - FBC Gepardi Brno 8:1 čtvrtfinále

Sestava elévů na PFC 2022

Adam Šimoník, Jakub Tauvinkel – David Mazáč, Adam Smrček, Daniel Swiač, Vladimír Škil, Jan Kokeš, Vojtěch Malík, Lukáš Zána, Samuel Kondýsek, Jan Lukášek, Martin Sedláček, Ondřej Slezák, Jakub Šenkýř. Trenéři Michal Dess, Zdeněk Mazáč a Lukáš Zána.

Fotogalerie

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

1

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu