Mladší žáci
27.09.2022

Povedený víkend mladších žáků dokončilo družstvo Yellow!

Redakce
V neděli vstoupilo do letošní sezóny i naše druhé mužstvo mladších žáků Yellow. K zahájení sezóny jsme vyrazili do Blanska. Dnešní turnaj byl specifický také tím, že se účastnili pouze tři družstva. „Zápasy se hráli 3 x 12 min, což dle mého názoru, když dvě družstva hrají dva zápasy po sobě není úplně šťastné“, říká trenér Zdeněk Mazáč. Dále pokračuje: „3 x 12 min hrají starší žáci, a i oni nikdy nehrají dva zápasy po sobě. Na mladší žáky je to opravdu nápor na fyzickou zdatnost.

TJ Sokol Letovice – FBC Gepardi Brno Yellow 3:19

Prvním letošním soupeřem bylo družstvo z Letovic. Letovice hráli druhý zápas po sobě a po odehrané první třetině to na nich bylo znát, navíc měli jen pouze 7 hráčů do pole. Naši kluci na soupeře vlétli a netrvalo dlouho a otevřeli jsme brankový účet. Kluci hráli s chutí, skvěle kombinovali a unaveného soupeře ve všech činnostech přehrávali. Až za stavu 5:0 v první třetině jsme naší chybou v obraně soupeře nechali skórovat. Následně jsme přidali další dvě branky. Před koncem třetiny po další naší chybě v obraně, soupeř ještě korigoval stav. Zápas po první třetině za stavu 7:2 byl prakticky rozhodnut. Ve druhé třetině jsme trochu polevili, ale soupeře jsme k ničemu nepustili a sami přidali další tři branky. Ve třetí třetině se opět rozjel náš brankostroj. Kluky jsme museli krotit. Každý si chtěl dát branku a vůbec jsme nemysleli na obranu. Naštěstí unavený soupeř neměl sílu vzdorovat. Až ke konci zápasu, opět po naší chybě v obraně, se soupeři podařilo naposledy skórovat. Naše kluky to však nezastavilo a na závěr ještě tři branky přidali. Zasloužené vítězství na zahájení sezóny.

FBK Atlas Blansko – FBC Gepardi Brno Yellow 2:8

Do druhého zápasu jsme vstupovali po krátké pauze proti domácím. Tentokrát jsme byli my tím družstvem, které hraje druhý dlouhý zápas po sobě. Kluci však posbírali síly a se soupeři drželi krok. Hra se přelévala ze strany na stranu se šancemi na obou stranách. Naše šance byly ale více gólové. Bezbrankový stav trval skoro celou třetinu. Až ke konci třetiny se nám konečně podařilo prolomit střeleckou impotenci a dvěma brankami v koncovce jsme uzavřeli skóre třetiny. Druhou třetinu jsme zahájili gólem hned po úvodním buly. Soupeře jsme ale ještě nezlomili, ba naopak se soupeř dostával do větších šancí a stále více ohrožoval naši branku. Zde ale narážel na výborně pracující obranu a na skvěle chytajícího Davida Flekače. Šance se rodily i na naší straně. Naši střelci si ale vybírali slabší chvilku a nedávali ani vyložené šance. Nakonec se soupeři podařilo branku vstřelit a stav snížit. Tříbrankové vedení jsme si do konce třetiny vzali zpět. Závěrečnou třetinu jsme opět zahájili bezprostředně po úvodním buly vstřelením gólu. Naše kluky, na kterých bylo vidět, že už toho mají opravdu dost, to ale vyhecovalo. Tentokrát se i střelci prosadili a třemi brankami po sobě utkání rozhodli. Soupeři se ještě v závěru podařilo jednou skórovat. To byla ale poslední branka dnešního utkání. Kluci se mohli radovat ze zasloužené výhry.


Ohlasy
Zdeněk Mazáč (Gepardi): Dnešní turnaj byl opravdu velice fyzicky náročný a kluci si sáhli až na dno svých sil. Jak jsem již uvedl, není úplně šťastné hrát prakticky 6x12 minut v kuse v této kategorii. Kluci to však nakonec zvládli, za což jim opravdu moc děkuji. Navíc zvítězili v obou dnešních zápasech. K zápasům přistoupili zodpovědně, a i proti slabšímu družstvu se snažili od začátku do konce. Druhý zápas přinesl úplně jiný obraz hry, ale pevnou vůlí jsme jej nakonec také zvládli. Byly zde patrny i nějaké chyby, pramenící z únavy a nerozehranosti, ale to ke sportu patří. Víme, na co se máme do budoucna zaměřit. Kluky za dnešní výkony a nasazení chválím.


Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu