Brno open game
13.09.2019

Brno Hummel Open Game 2019

Michal Dess
Gepardí stopa se objevila na tradičním brněnském turnaji Hummel Open Game. Tentokráte jsme nasadili čtyři týmy (stejně jako v Ostravě). Pojďme se podívat, jak jednotlivé hrací dny plynuly.
Ve čtvrtek se v Brně rozjel kolotoč florbalového mezinárodního turnaje Opengame. Máme za sebou první den a Gepardi si nevedli vůbec špatně. Přípravka si po úvodní prohře s Bulldogs Girls připsala dvě výhry proti Gullivers orange a Hattrick blue. Elévové na úvod porazili Horšovský Týn 6:3 ale ve večerním zápase nestačili na Očov Hodonín. Mladší žáci nejprve smolně prohráli 3:4 s Tatranem Střešovice opencamp, ale v druhém zápase díky zlepšené obraně v čele s brankářem ubojovali cennou remízu 3.3 s Black Angels. A zatím nejlépe si vedou starší žáci, kteří vyhráli oba čtvrteční zápasy- proti SK JeMoBu i Frenštátu pod Radhoštěm.


V pátek florbalový turnaj Opengame pokračoval dohrávkou skupin. Gepardí přípravka si poradila s Troopery a Litoměřicemi, po dobrém výkonu podlehla silným Otrokovicích a na závěr remízovala s Židenicemi, což jim zajistilo třetí místo ve skupině a zítra se v play off utká v 12:30 s Gullivers black. Bude se opakovat Ostrava?
Elévové podlehli ve vyrovnaném zápase Trooperům a nakonec smolně remízovali s Mladou Boleslaví, takže ze třetího místa ve skupině narazí v play off už 8 hodin ráno na Torpédo Havířov.
Mladší žáci ráno nestačili na Slovácko, podlehli mu 1:6. Nicméně po dnu stráveném fandění a teambuildingem v jump parku večer rozstříleli Snipers Třebíč 12:1 a v play off jsou v pikantním souboji na Spartu Praha yellow.
A konečně starší žáci po výhře nad Panthers Praha B a těsné porážce s Chebem vyhráli svou skupinu a play off narazí v 15:00 v Tuřanech na vítěze zápasu Přerov-Rokycany.


V sobotu začali na Opengame vyřazovací. boje. Jako první už ráno v 8 nastoupili na svůj zápas elévové proti Torpédu Havířov. A než jsme se rozkoukali, soupeř třemi přesnými střelami naše kluky šokoval. Druhá minuta a 0:3. Ovšem tým se neuvěřitelně zvednul, dorovnal hru, rozchytal se Dan a začali jsme pomalu dotahovat. Do poločasu jsme snížili, v druhé půli vyrovnaly a když se skóre otočilo na naši stranu, nepovedený úvod byl zapomenut. Torpédo už totiž žádný další gól nedalo, na rozdíl od Gepardů, kteří nakonec vyhráli 6:3. Přešli tak přes první kolo do osmifinále proti vítězi naší skupiny Hodonínu. Bohužel pravidlo "dvakrát na jednom turnaji stejného soupeře neporazíš" tentokrát neplatilo a Hodonín si zápas pohlídal.
Jako další hrála dopoledne přípravka, taktéž reprízu ostravského souboje s Gullivers. Bohužel tentokrát byl soupeř nad síly naší oslabené sestavy a vyhrál jednoznačně 7:1.
Těsně po poledni nastoupili mladší žáci proti Spartě Praha. Kluci se také nesložili z rychlého gólu a postupně si vypracovali náskok 4:1. Ovšem Sparta dál bojovala, přitvrdila a povedlo se jí srovnat. V napínavém závěru se bohužel štěstí přiklonilo na stranu soupeře. Po naší velké šanci trefil sparťanský útočník šibenici a zajistil tak postup svého týmu.
Jako poslední šli do boje starší žáci. V souboji s Přerovem se potkali dva velmi dobře bránící celky, ovšem Přerov zvládl dát dva rychlé góly a perfektní defenzivou si už výsledek pohlídal. Herní část turnaje tak pro Gepardy sobotou skončila, nicméně i tak jsme si turnaj užili, hráči absolvovali spoustu těžkých a krásných zápasů a kluci mají další parádní zážitky.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu