Brno open game
04.07.2023

Brno open game - poslední turnaj sezóny

Redakce
Poslední turnaj letošní sezóny je za námi. Velký úspěch si na Brno Opengame připsala mini přípravka, o tom ale budeme hovořit příště. Nyní se pojďme podívat na brněnský turnaj optikou dalších kategorií.

Elévové

Už při rozlosování Opengame věděli členové realizačního týmu, že na elévy čeká doslova „vražedná“ skupina, přesto se po domluvě trenérů neustoupilo od záměru zapojit do turnaje širší kádr a dát tak klukům možnost načerpání zkušeností na další sezónu. Hned ve čtvrtek po obědě pak mladí Gepardi nastoupili proti 1. SC Tempisch Vítkovice, pozdější vítěz celého Openu v této kategorii. Trenér Michal Dess zhodnotil zápas a vystoupení elévů těmito slovy: „Gepardi zápas skvěle odbojovali, soupeř nás sice tlačil, ale dokázali jsme kontrovat nebezpečnými brejky a vždy náskok Vítkovic snížit. V závěru při stavu 3:4 došlo i na power play, ale 3 body zůstaly soupeři. Přes byl první zápas příslibem do dalšího průběhu turnaje.“.
Po odpolední relaxaci na bazénu čekalo na Gepardy na hale Tesla další zvučné jméno – Tatran Střešovice. Bohužel ať už to bylo způsobeno pozdějším termínem či únavou, klukům nešly nohy, odešla hlava a soupeř nás dokonale rozebral. Nejhorší zápas turnaj skončil 0:11.
„V pátek dopoledne jsme zafandili juniorce, absolvovali lasergame a poté už šli na Spartu Praha red. Bylo vidět, že soupeř byl techničtější i důrazný, ale Gepardi se jména nezalekli a dokázali s nimi běhat a výborně bránit. Výsledek 1:4 tak lze určitě ocenit,“ pokračoval ve vyprávění Michal Dess: „Večer jsme pak na Tesle šli v repríze ostravského čtvrtfinále na Bulldogs Brno. Bohužel se ukázalo, že nám asi nesedí hala ani večerní čas, Buldoci tvrdě a přesně stříleli a tak i poslední zápas ve skupině skončil prohrou 1:8..“
V sobotu už čekaly mladé šelmy zápasy play-off. Jako první překážkou se objevil celek FBC Ostrava. Bylo vidět, že Gepardi chtějí urvat první výhru, a i když jsme po poločase prohrávali 1:2, zejména první formace se rozstřílela a otočila stav na 6:4. V dalším kole na Gepardy čekal nejlepší tým základních skupin – Black Angels.
„Od začátku bylo vidět, že jsme narazili na skvěle individuálně i kombinačně vybavený tým, který předváděl hru na pomezí mladších i starších žáků. Nám zbylo dobře bránit a zkusit občas nějaký brejk. Soupeř to neměl jednoduché, a i když jsme se nakonec s turnajem rozloučili prohrou 2:6, rozhodně jsme gepardí kůži neprodali lacino,“ uzavřel hodnocení zápasů Michal Dess a pokračoval shrnutím celého turnaje: „I když výsledky na Opengame nebyly ideální, Gepardi rozhodně nepropadli. Absolvovali jsme 6 těžkých zápasů s týmy se superligovými a prvoligovými “áčky” a bylo vidět, že i náš výkon se postupem turnaje lepšil. Věřím, že kluci využijí získané zkušenosti v další sezóně.“

Sestava: Jan Lukášek, Štěpán Klvač – David Mazáč, Vladimír Škil, Lukáš Zána, Patrik Tůma, David Hutyra, Jan Kokeš, Dominik Vacula, Josef Vašek, Matyáš Blaha, Filip Jurza, Adam Kubosch, Tomáš Kukleta, Matyáš Machula, Martin Sedláček, Jakub Šenkýř, Adam Vacula,. Trenéři Michal Dess a Matěj Vorba.

ELÉVOVÉ – BU11 EF
1. SC TEMPISH Vítkovice - FBC Gepardi Brno skupina 4:3
Tatran Střešovice - FBC Gepardi Brno skupina 11:0
FBC Gepardi Brno - ACEMA Sparta Praha RED skupina 1:4
FBC Gepardi Brno - Bulldogs Brno Orange skupina 1:8
FBC Gepardi Brno - FBC ČPP Bystroň Group Ostrava první kolo play-off 6:4
BLACK ANGELS 2012 – FBC Gepardi Brno druhé kolo play-off 6:2

Mladší žáci

Mladší žáci dostali do skupiny čtyři velmi vyrovnané soupeře, prvním z nich byly České Budějovice.


„Po dobrých začátcích obou poločasů, kdy jsme dokonce vedli už 3:0, dokázal soupeř vždy dorovnat a zápas tak nakonec rozhodl jediný gól, který jsme dokázali chvíli před koncem vstřelit my a zápas jsme tak vyhráli poměrem 6:5,“ poreferoval o prvním zápase jeden z trenérů Ondřej Dohnal. „Po rychlém přejezdu na další zápas jsme se utkali s týmem FBC Draci Říčany. V tomto zápase jsme bohužel nevyužili řadu tutových příležitostí, kdy jsme šli několikrát sami na bránu, a nevstřelili jsme tak potřebné góly. Zato soupeř své šance využil, a tak zaslouženě zvítězil 7:3.“

Další den ráno čekala naše kluky FBS Olomouc. Zápas se hrál ve vysokém tempu.

„Většinu zápasu jsme bohužel tahali za kratší konec, ale díky soustředěnému a bojovnému výkonu jsme až do konce zápasu měli šanci na vyrovnání. Ve vyložené šanci jsme bohužel trefili tyč a poté snižovák. Zápas tak skončil 3:2 ve prospěch soupeře,“ hodnotil Ondřej Dohnal druhý den na Opengame: „V posledním zápase ve skupině jsme se utkali s TJ Sokol Královské Vinohrady. Tento zápas se nám povedl ze všech nejméně a zároveň byl tento soupeř nejsilnější ze skupiny. Tomu odpovídal i výsledek zápasy, který byl nakonec 8:2. Skupinu jsme tak zakončili na čtvrtém místě.“

V sobotu kluky čekalo play-off, kam jim los přiřadil Tatran Střešovice. Do zápasu celý tým vstoupil odhodlaně a s velkým nasazením. V zápase, který trval 2x20 minut podali mladí Gepardi nejlepší výkon na turnaji. Hráči plnili pokyny trenérů a sami svým zodpovědným přístupem a aktivní hrou znepříjemňovali Tatranu hru. Soupeř ovšem ukázal své kvality a v dlouhém zápase postupně přidával branky. Zápas nakonec skončil 8:1 a tím skončila pro mladší žáky Gepardů cesta turnajem.

„Výsledkově se nám tento turnaj sice nepovedl podle představ, kluci ale nasbírali cenné zkušenosti proti soupeřům, kteří byli letos lepší než my a tyto zkušenosti v průběhu turnaje využívali a zlepšovali tak svoji předváděnou hru. Věřím, že se nám tyto zkušenosti budou v následující náročné sezóně hodit. Děkuji všem hráčům za aktivní přístup k turnaji a předváděnou hru a děkuji i všem rodičům, kteří kluky přišli podpořit na zápas a udělali klukům takové podmínky, ve kterých věřím, že si všichni turnaj užili,“ uzavřel svoje hodnocení Ondřej Dohnal.

Sestava: David Flekač, Adam Šimoník, Jakub Tauvinkl – Jan Macháček, Vojtěch Malík, Josef Rejzek, Radim Boček – Šimon Jelínek, Jáchym Ondráček, Václav Kaněk, Samuel Kondýsek, Jan Maňas, Michal Mazáč, Daniel Swiač, Ferdinand Kubík. Trenéři Lukáš Beránek, Ondřej Dohnal a Zdeněk Mazáč.

MLADŠÍ ŽÁCI – BU13 MA
FBC Štíři ČB - FBC Gepardi Brno skupina 5:6
FBC Gepardi Brno - FBC Draci Říčany modří skupina 3:7
FBS Olomouc - FBC Gepardi Brno skupina 3:2
FBC Gepardi Brno - TJ Sokol Královské Vinohrady ž skupina 2:8
Tatran Střešovice Red – FBC Gepardi Brno druhé kolo play-off 8:1

Starší žáci

Starší žáci odehráli v Brně v základní skupině čtyři zápasy, které měly jeden společný rys. Chybělo přesné zakončení do branky.
„Výjimkou byl zápas proti Spartě Praha yellow, kde se nám podařilo přetrhnout dlouho šňůru proher a přestřílet tento celek v poměru 5:1. Byla to zasloužená výhra a kluky motivovala dál,“ uvedl trenér Štěpán Trunda.
Díky této výhře se umístili Gepardi na čtvrté příčce tabulky základní skupině. Do play-off pak byl klukům nalosován nám dobře známý soupeř Troopers green. Vyrovnaný a napínavý zápas musely nakonec rozhodnout až samostatné nájezdy. Ty měly tři hrdiny v modrožlutých dresech: Dana Vodu v brance, který chytil dva nájezdy Trooperů a střelce Šimona Eledera a Ondřeje Boudného. Možná nečekaný, ale o to sladší postup do dalšího kola poslal kluky proti zkušenému týmu Zlín Lions.
„Zápas jsme prohráli 9:1, ovšem i tak si kluci zaslouží obrovský potlesk a pochvalu, protože to nevzdali a bojovali do úplného konce,“ zhodnotil Štěpán Trunda poslední vystoupení starších žáků v sezóně a pokračoval: „ Na závěr bych chtěl poděkovat klukům za skvělou sezónu a 2009-tkám popřát hodně štěstí v další sezóně s novými trenéry. A hlavně poděkovat Vám rodičům za celý rok fandění a trpělivost. Bez vás by to nešlo. Díky!"

Sestava: Daniel Voda, Martin Procházka – Michael Novotný, Tadeáš Jelínek, Martin Veleba, Filip Borkovec – Šimon Eleder, Simon Bartoš, Filip Matula, Adam Podolský, Vojtěch Lojek, Tomáš Graffe, Ondřej Boudný, Tomáš Robek. Trenéři Štěpán Trunda a Ondřej Beránek.

STARŠÍ ŽÁCI – BU15 SF
FBC Gepardi Brno - Exel Snipers Šamorín Skupina 0:1
UNITE - FBC Gepardi Brno Skupina 3:0
FBC Gepardi Brno - ACEMA Sparta Praha YELLOW skupina 5:1
Panthers Praha white - FBC Gepardi Brno skupina 2:0
Troopers Green - FBC Gepardi Brno první kolo play-off 4:5 SN
Zlín Lions - FBC Gepardi Brno druhé kolo play-off 9:1

Junioři

Na Brno Open game se představil, stejně jako v Ostravě, kombinovaný tým juniorky a dorostenců. Tým pod vedením dvojice Lukáš Beránek a Zbyněk Matýsek čekala těžká skupina, ve které narazila naše nejstarší kategorie i na pozdějšího vítěze.
První zápas nabídl velmi pěkný florbal, vyrovnaný s plno šancemi na obou stranách.
„Remíza tomu zápasu slušela. My jsme se dostali dvakrát do vedení, ale zápas byl opravdu vyrovnaný. Co nás mrzí, tak to, že jsme přišli o jednoho centra, pro zranění musel z turnaje odstoupit Zdeněk Řehoř,“ začal svoje hodnocení Zbyněk Matýsek. Ve druhém zápase čekal Gepardy celek Blue Devils. Ovšem jeho sestava byla proti Ostravě úplně jiná, silnější a rozdíl v předvedené hře byl markantní.
„To byl doslova fičák, na rovinu, potkali jsme se se špičkou republiky. Ďáblům padlo všechno, nám nic. Nic se však neděje, nevěšíme hlavu a jedeme v turnaji dál,“ lakonicky zhodnotil zápas Zbyněk Matýsek. . Proti týmu, který suverénně vyhrál nepsanou soutěž o nejdelší název, to bylo jiné kafe. Gepardi měli zápas pod kontrolou a soupeře nepustili k ničemu. Sladkým bonbónkem byla nula na kontě výborného Viléma Zrzy. Potřebná uklidňující výhra, kdy jsme konečně tempo zápasu určovali my" přidává své hodnocení Lukáš Beránek. Až o čtvrt na deset v pátek večer pak čekala Gepardy bitva o konečné umístění a přímý postup do druhého kola play-off. Šlapanická hala viděla bojovný a urputný florbal. Na obou stranách hráli prim brankáři a zápas rozhodla jediná branka, kterou v 5. minutě vstřelil Tomáš Kuchař.
„Diváci viděli hodně kvalitní florbal. Skvělý zápas, skvělá atmosféra, skvělý brankář, skvělá hra celého týmu,“ pochvaloval si asistent trenéra juniorky.
Do play-off tak postoupila juniorka ze třetího místa, kde ji čekala další TOP tým , Black Angels. Utkání mělo jednoznačný výsledek, ale až do 18. minuty drželi Black Angels jen hubený náskok, Gepardi skvěle bránili, oporou byl Vilém Zrza, který chytil co se dalo, několikrát hráči Gepardů ohrozili branku soupeře, ale nestálo při nich štěstí. Od 18.minuty však Angels převzali definitivně otěže zápasu.
„Kluci odehráli velmi kvalitní zápas. Vždyť proti nám nastoupilo hned pět hráčů se zkušeností ze Superligy nebo závěrečných bojů v domácím poháru! Pro nás to bylo hlavně o sbírání zkušeností a porovnávání rozdílů. Přesto tento zápas, i když výsledek je ne příznivý, byl daleko lepší než ten, co jsme odehráli proti Blue Devils. Turnaj hodnotíme velmi kladně, kluci předvedli skvělé zápasy, získali cenné zkušenosti. Co nejvíc mrzí tak to, že nám vinou různých okolností postupně odpadli tři hráči. Škoda. Ale přesto jsme na tento tým pyšní. Moc děkujeme za podporu mládežníkům z mladších kategorií i jejich rodičům, vytvářeli nám na zápase nezapomenutelnou atmosféru, ve které se klukům hrálo skvěle, “ uzavřel hodnocení juniorky Zbyněk Matýsek.

Sestava: Vilém Zrza –Jan Kuchař, Marek Dobrovolný, Ondřej Matula, Michal Matýsek – Štěpán Dohnal, David Dvořák, Štěpán Novotný, Vít Štěrba, Tomáš Kuchař, Lukáš Martínek, Zdeněk Řehoř, Albert Hochman, Jan Bretfeld. Trenéři Lukáš Beránek a Zbyněk Matýsek.

JUNIOŘI – BU 19 JG
FBŠ SLAVIA Plzeň - FBC Gepardi Brno skupina 3:3
FBC Gepardi Brno - Blue Devils skupina 0:11
Megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért - FBC Gepardi Brno skupina 0:7
FBC Gepardi Brno - PTF skupina 1:0
Black Angels – FBC Gepardi Brno druhé kolo play-off 8:0

Fotogalerie

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu