Starší žáci
04.05.2024

Starší žáci: Poslední zápasy v sezóně

Redakce
V dubnu odehráli kluci ze starších žáku své poslední zápasy v letošní sezóně 2023/2024. Jak se jim dařilo, se dozvíte v tomto článku.

TJ Znojmo LAUFEN CZ - FBC GEPARDI BRNO blue 9:2

Poslední zápasy čekal tým starších žáků ve Znojmě. Začalo se hrát už v 8 hodin ráno, takže se oba celky teprve probouzely a na hře to bylo znát. V první části si obě družstva vytvořila řadu šancí. Efektivnější v zakončení bylo domácí Znojmo. První třetinu tak ovládlo poměrem 4:2. Ve druhé části byla hra více taktická a šancí bylo méně. Lepším týmem se ale postupně stávalo Znojmo a druhou třetinu vyhrálo 3:0. Gepardi se po celý zápas usilovně snažili, ale další gól se jim už vsítit nepodařilo. Ve třetí třetině předvedli velmi dobrou hru směrem do obrany, kdy inkasovali pouze dva góly. Více už se v zápase nestalo a Gepardi tak prohráli zápas 9:2.

FBC GEPARDI BRNO blue - ŠSK ZŠ Očovská Hodonín 5:10

Do druhého zápasu vstoupili Gepardi proti soupeři z Hodonína. Do zápasu lépe vstoupil soupeř, který si během pár minut vytvořil tříbrankový náskok. Poté už byla ale hra poměrně vyrovnaná. První třetina nakonec skončila poměrem 1:4. Ve druhé části Gepardi předvedli velmi zodpovědný a koncentrovaný výkon, kdy se jim po většinu třetiny dařilo bránit rozdílového hráče Hodonína. Třetina skončila poměrem 1:2 z pohledu Gepardů. Ve třetí třetině si Gepardi vypracovali řadu šancí a snížili na rozdíl dvou branek. Poté ale do Gepardí branky padly dva slepené góly a o výsledku zápasu bylo rozhodnuto. Gepardi během utkání padávali velmi dobrý týmový výkon. Bohužel se nepodařilo celý zápas ubránit rozdílového hráče soupeře, který na 10 gólech zaznamenal 8 bodů. Gepardi tak prohráli poslední ligový zápas v sezóně.

Ohlasy

Ondřej Dohnal (Gepardi): Kluci předvedli na závěr sezóny velmi pěkný a sympatický výkon. Na soupeře to tentokrát bohužel nestačilo, ale na klucích je vidět velký posun oproti začátku sezóny. Tímto bych chtěl poděkovat všem hráčům za přístup a snahu během celé sezóny. Rodičům děkuji za podporu celého týmu, velmi si jí vážíme. Tato sezóna ukázala realitu top ligy a pro nikoho nebylo jednoduché se s tímto vyrovnat. Věřím ale, že důležitost těchto těžkých zápasů všichni oceníme až v průběhu času.


FBC GEPARDI BRNO yellow - FBO Orel Boskovice 2:11

V prvním zápase, ve kterém se tým yellow potkal na turnaji ve Slavkově byli Orli Boskovice. Tým, který nakonec vyhrál základní část Jihomoravského přeboru starších žáků, nastoupil so zápasu velmi aktivně. Od první minuty určovali tempo hry a byli aktivní. Gepardi se snažili vybojovat každý míček, avšak většinou to bylo s faulem, a tak byli naši kluci 4x vyloučeni v první třetině. V jednom oslabení se dokázal prosadit Michal Vrzal, po skvělém napadání celé čtveřice. Další minuty se bohužel pro Gepardy vyvíjely v podobném duchu, jen naštěstí už bez vyloučení. V bráně skvěle chytající Martin procházka chytil několik skvělých střel, avšak na několik střel nedosáhl. Konečné skóre se tedy zastavilo na 2:11.

FBC GEPARDI BRNO yellow - Bulldogs Beno B 0:16

V druhém zápase čekalo naše kluky další velice těžké utkání. Tentokrát proti brněnským Bulldogs Brno, kteří se taky pohybují na špici tabulky. Zápas se bohužel už od prvních minut nevyvíjel nejlépe a po první třetině jsme prohrávali už 0:4. Mladí Gepardi bojovali, avšak na větší a rychlejší hráče z Bulldogs nestačili. Únava Gepardů se projevovala s přibývajícím časem více a více, a tak konečný výsledek byl 0:16.

Ohlasy

Ondřej Beránek (Gepardi): Bohužel jsme si v posledních zápase nepřipsali žádný bod, ale musím sportovně přiznat, že na tyto dva týmy jsme v letošní sezóně neměli. Celý rok pro tým nebyl úplně úspěšný, ale věřím, že se posouváme správným směrem a brzy se tyto zápasy otočí v náš prospěch. Děkuji všem fanouškům za podporu na zápasech.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu