Turnaje
18.09.2024

Troopers cup 2024

Redakce
Přečtěte si, jak trenéři jednotlivých kategorií hodnotí letošní turnaj Troopers Cup.

Přípravka Blue

Otevřením sezóny 2024/2025 se tradičně stal velice dobře obsazený turnaj v Tuřanech. Elitní hráči našeho Blue týmu se v sobotu 31.8. se postupně potkali s Buldoky, Hornety, za Troopers hned dvěma týmy a našimi holkami z týmu Pink.

Jediným oříškem byl tým Bulldogs, kdy jsme bohužel po několika laciných gólech došli až na konečné nájezdy. Ty Bulldogs vyhráli a my skončili na turnaji jako stříbrní. Ostatní zápasy byli zcela v naší režii a kluci nastříleli veliké množství krásných branek za které by se nemuseli stydět ani hráči starších kategorií. V Blue týmu si nově zahrál krom našich stálic i Kristián Konvalinka a Daník Jíčínský, kteří si dali každý krásné góly.

Tento turnaj jsem neměl v režii pouze já, ale jako nový trenér přípravky se uvedl excelentně Michal Matýsek, který kluky mnohdy motivuje a umí zvednout. Tradice tohoto turnaje doslala za své a doufám, že příští rok se opět zúčastníme.

Kvalita celého dopoledne byla ohromná, od organizace, občerstvení, rozhodčích až po nádherné ceny. Top hráčem nemohl být jmenován nikdo, protože kluci opravdu bojovali společně jako správné šelmy.

Lukáš Zána (FBC Gepardi Brno): Kvalita celého dopoledne byla ohromná, od organizace, občerstvení, rozhodčích až po nádherné ceny. Top hráčem nemohl být jmenován nikdo, protože kluci opravdu bojovali společně jako správné šelmy.


Přípravka Yellow

Sestava: Lukáš Malík, Viktor „Gigi“ Salamon, Matěj Švejda, Tomáš Miškář, Štěpán Pekárek, Jirka Brhel, Marek Brhel, Tobiáš Grohman, Maty Major.

Na první turnaj sezóny jsme byli téměř ve stejné sestavě, která hrála za yellow tým v minulé sezóně. V sestavě chyběli jenom zkušení Niki, Luboš a Kristyán, kteří přešli do blue týmu. Naopak se velmi dobře zapojili hráči minipřípravky Gigi, Maty a Mára.

Ve skupině jsme odehráli celkově pět zápasů proti Aligators, Troopers, Rosicím, Ivančicím a Hattriku. Kluci na úvod sezóny předvedli velmi koncentrovaný a bojovný výkon. Ve skupině jsme skončili po třech porážkách a dvou výhrách na čtvrtém místě, což nás poslalo do boje o bronzovou medaili s týmem z Ivančic.

Bohužel hned v úvodu utkání jsme dostali velmi smolný a rychlý gól, který nás rozhodil a začali jsme mít k soupeři až přehnaný respekt. Přestože jsme měli několik šancí, tak se nám nedařilo trefovat branku, oproti tomu měl soupeř lepší mušku a v průběhu utkání navyšoval své skóre.

Jan Mikláš (FBC Gepardi Brno): Přestože byli kluci po posledním zápase smutní, je celkově čtvrté místo na turnaji pro nás dobrý výsledek a dobrá zkušenost zejména pro kluky ročníku 2018, kteří ještě patří do kategorie minipřípravky. Všichni kluci se maximálně snažili, v průběhu turnaje se jejich výkony zlepšovaly
a doufám, že si tuto zkušenost přenesou do následující sezóny. Nejvíc trenéry překvapil Jirka, který odehrál asi nejlepší turnaj za Gepardy.


Přípravka Pink

První zápas nás čekal hned v 8:30 proti domácím Troopers Green. Většinu zápasu jsme soupeře přehrávali, ale nedokázali jsme tuto výhodu přetavit ve střelené branky. To se nám stalo osudné v tomto zápase, jelikož soupeř dokázal proměnit své šance a proto i přes naši menší převahu si odnesli tři body.

Druhý zápas proti týmu Bulldogs Brno byl o poznání lepší. Holky se semknuly a podaly skvělý týmový výkon. Zápas se hrál ve velmi vysokém tempu a nabízel pohledné šance na obou stranách. Zde je nutno pochválit naši brankařku Míšu, která vytahovala skvělé zákroky. Zápas byl do posledních okamžiků vyrovnaný, ale nakonec rozhodl jeden rozdílový hráč soupeře a naše neefektivnost v zakončení. Po našich střelách se častokrát bohužel rozezněla jen branková konstrukce. Je ale třeba zdůraznit to, že ty mohly znít jen díky pilné práci našeho týmu v útoku. Máme tedy rozhodně na čem stavět do budoucna.

Dále jsme se utkali se silným soupeřem v podobě Hornets Brno. Ti nás ze začátku zápasu překvapili svojí aktivitou, kterou dokázali přeměnit v branky. V tomto zápase nás velmi trápil náš laxní návrat do obrany, ze kterého pramenily branky soupeře.

Jako čtvrté v pořadí nás čekalo utkaní s Troopers White. V něm holky skvěle dodržovali vytyčené cíle před zápasem a i přes nepříznivý stav po první půli se nezalekly a zvládly zápas otočit. Naše útočné trio ve složení Julča, Míša a Anička se perfektně rozhrálo a v druhé půlce absolutně přehrálo obranu soupeře. Je nutno pochválit taky Beu se Stellou, které tvořily neprostupitelnou zeď v obraně. Díky skvělému nasazení a vytrvalosti holek jsme proto brali první tři body v turnaji.

Jako poslední zápas ve skupině nás čekalo derby s naším Blue týmem. V tomhle zápase na holkách začala být znát únava. Přeci jen odehrát 6 zápasu za odpoledne v počtu 5+1 není ideální. Je třeba zmínit výkon Kačky v bráně, která nás držela neskutečnými zákroky. Zápas mělo Bluečko jasně pod kontrolou a my už jsme ho bohužel pouze dohrávali a šetřili síly do posledního zápasu o umístění.

V zápase o 5. místo jsme se utkali znovu s týmem Troopers White. Tento tým jsme v průběhu turnaje už porazili, proto si holky věřily. Bohužel jsme znovu doplatili na naši úzkou soupisku a na holkách se projevila únava. I přesto to nevzdaly a bojovaly hrdě až do konce. Několikrát se zvládly dotáhnout na soupeře, ale nakonec jeden rozdílový hráč soupeře překlonil skóre na soupeřovi stranu.

Ondřej Matula (FBC Gepardi Brno): I přes hořký konec turnaje holky odehrály kvalitní zápasy, ve kterých posbíraly spoustu cenných zkušeností, které se budou v průběhu sezóny hodit. Byla vidět spousta pohledných akcí na kterých budeme moct v sezóně stavět. Chtěl bych holkám poděkovat za to, že celý turnaj odmakaly na 100% i přes nepříznivý vývoj některých zápasů.


Elévové

Sestava: Štěpán Klvač (G), Kai Kružel, Terezie Malíková, Sofie Šimoníková, Jiří Šilhán, Jan Žižka, Marek Fic, Vincent Schober, Lukáš Zána

Kategorie elévů nastoupila na Troopers cup pouze s jedním týmem a to Blue. Po zkušenostech z minulé sezóny jsme nastoupili do prvního zápasu proti Hattrick Brno s velkou rychlostí a dravostí. Ač zápas skončil nerozhodně, nabídl mnohé, od výborných brankářů až po skvělou florbalovou akci. V dalším zápase nás čekali Aligators. V tomto zápasu jsme prokázali kvalitu a přejeli soupeře, odměnou nám byly cenné body. V třetím zápase nás čekal nepříjemný soupeř Hornets Brno, bohužel kvůli zaspané první polovině jsme nedokázali soupeře dorovnat v gólech a soupeř díky výborné první polovině těžil tři body. V dalším zápase nás čekali Bulldogs Brno. Náš tým vstoupil do tohoto zápasu správnou nohou a prokázal opět kvalitu, na kterou jsme zvyklí, z čehož těžil tentokrát náš tým tři body do tabulky. Poslední zápas ve skupině a hra o postup do finále. Našim soupeřům Troopers stačila pouze remíza. Náš tým ukazoval neskutečnou motivaci vyhrát a jít si pro medaile, bohužel v poslední minutě nešťastným vlastním gólem soupeř dorovnal na 3:3 a nám nezbývalo nic, než se jít poprat o bronzové medaile. V utkání o bronz jsme se sešli opět s Hattrickem. Na obou týmech byla vidět značná únava. Náš tým se po povedené první polovině dostal do hry, soupeř se ale nenechal a v druhé polovině dorovnal. Rozhodnout se tedy muselo nájezdy. Nakonec se štěstí gólů usmálo na nás a výborné zákroky našeho brankáře nám zajistily bronzové medaile.

Lukáš Martínek (FBC Gepardi Brno): Výborný přípravný turnaj do sezóny, který nás posunul opět o krok dále. Tento bronz byl opravdu s příchutí zlata, jelikož náš tým bojoval až do konce a šel si pro medaile. Mohu pouze dodat, konec dobrý, všechno dobré. Organizátorům děkuji za skvěle připravený turnaj, trenérům za spolupráci a fanouškům za podporu.


Mladší žáci

Sestava: Havlíček, Bego – Hutyra, Škil, Kruželová, Bláha – Budík, Mazáč, Jurza, Kubosch, Manďáková, Šenkýř, Kokeš

I mladší žáky čekal v neděli 8.9.2024 v dopoledních hodinách už tradiční přípravný turnaj Troopers Cup, který se konal v Tuřanech. Na turnaji jsme potkali všechny soupeře z naší ligy, byla to pro nás tedy skvělá příležitost, jak si ověřit připravenost do ligy. V úvodu jsme nastoupili proti Hornets, které jsme jako jediný tým v loňské sezóně nepotkali. Soupeř byl výborně fyzicky připravený a v utkání je držel skvělý brankař. I přes naše vedení soupeř dokázal utkání otočit a my si zapsali na úvod turnaje prohru. Výkon byl však velmi dobrý a naznačoval dobrou připravenost do dalších bojů. Druhé utkání nám přineslo měření sil se Židenicemi. Celé utkání jsme opět soupeře více tlačili, ale nedařila se nám vůbec koncovka a soupeř využil naše chyby, které soupeř skvěle trestal. Ke konci zápasu jsme pak nepředvedli dobré výkony a každý na hřišti se to spíše snažil urvat na sebe, což se ve florbale nedá a zapisujeme další prohru. Ve třetím utkání proti Hattricku se vše jako by změnilo. Do utkání jsme vlétli ve velké stylu a soupeře v mnoha aspektech hry dokázali přehrát. Stačilo nám to na těsnou výhru a tím také šanci na postup do bojů o medaile! V posledním skupinovém zápase jsme sehráli velmi povedenou partii s Troopers. Mohli bychom toto utkání právem označit za nejlepší utkání ve skupinové fázi a super odrazový můstek do boje o celkové třetí místo! V zápase o třetí místo nás čekala odveta se Židenicemi. Hráči byli odhodláni jim prohru z prvního měření sil vrátit. To se také začalo ukazovat ihned od začátku utkání, kdy jsme převzali taktovku a soupeře přehrávali celé utkání a šli jsme si za skvělou bronzovou medaili!

Lukáš Beránek (FBC Gepardi Brno): Turnaj pro nás byl zkouškou před ligou. Odehráli jsme tu výkonnostně dobré zápasy. V každém nám chyběl vždy kousíček ke spokojenosti. Nejvíce jsem spokojen s posledními třemi zápasy, kde jsme skvěle drželi tempo a dokázali jsme ho zvedat, což vedlo vždy k závěrečnému tlaku! Turnaj se tedy velmi povedl a už se těším na první ligové turnaje!


Starší žáci

V neděli odpoledne nastoupili starší žáci ke své premiéře v nové sezoně na turnaji Troopers cup. Soupeři, kteří byli nalosování do naší skupiny byli FBŠ Hattrick Brno, Troopers black, Hornets Brno a Florbal Židenice.

Všechny zápasy byli pro tým starších novou výzvou a primárně vyzkoušení systému. Přípravný turnaj se bohužel nevyvedl hned v prvním zápase, kde jsme podlehli Hornets, ale následně se výkony zvedli a v následujícím zápase jsme porazili Židenice s nulou v bráně, kterou nám vychytal David Flekač. Následující zápas proti Hattricku byl velice vyrovnaný a také na to konto se oba rozešli po zápase s jedním bodem do tabulky. Poslední zápas ve skupině následně kvůli bodovému ohodnocení nehrál roli v celkovém pořadí, takže jsme s TROOPERS odehráli zápas ve skupině se špatným koncem pro Gepardy.

V posledním zápase o třetí místo jsme se utkali opět s Troopers. Tentokrát se naši gepardi poučili z chyb a zrychlili svůj pohyb a tím zvedli kvalitu předvedené hry. Troopers v zápase o třetí místo porazili a došli si tak pro bronzové medaile.

Ondřej Beránek (FBC Gepardi Brno): Na turnaj jsme odjeli s tím, že chceme využít zápasů před sezonou a ověřit si v systému co nám funguje a v čem zaostáváme. Tento cíl se nám podařilo splnit a v několika zápasech jsme viděli velice kvalitní hru na míčku i bez něj. Třetí místo je pěkná třešnička na dortu pro kluky a zasloužili si to. Děkujeme za pozvání pořadatelům a těšíme se na příští rok.

Fotogalerie

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu