Starší žáci
11.10.2024

Starší žáci: Tým blue vybojoval bod

Redakce
Oba týmy starších žáků se představily v neděli 6.10. v "brněnských" halách. Tým blue si zahrál na domácí půdě ve Šlapanicích a tým yellow se vydal na VUT. Jak se jim dařilo se dočtete v tomto článku.

Blue tým - SH ZŠ Šlapanice

PANTHERS OTROKOVICE - FBC GEPARDI BRNO 10:0

Začátek prvního domácího zápasu nezastihl Gepardy v nejlepší koncentraci, což se projevilo brzkým vedením Otrokovic 2:0. Střídání po střídání se tempo o kousek srovnalo, a tak na konci první třetiny na tabuli svítil stav 3:0. Ve druhé třetině došlo ze strany Gepardů ke zlepšení, avšak přechod do útoku stále nebyl nejlepší. Z toho důvodu skončila třetina bez vstřeleného gólu ze strany Gepardů (1:0 pro Otrokovice), a to i přes zlepšený výkon. Vstup do třetí třetiny se znovu vydařil Otrokovicím, které dvěma slepenými góly odskočily na 6:0. Otrokovice byly na vlně a v posledních šesti minutách třetí třetiny přidaly další čtyři góly, čímž stanovily konečný stav zápasu na 10:0.

FBC GEPARDI BRNO - FBŠ Hattrick Brno 8:9 PN

Ve druhém zápase se Gepardi v lehce pozměněné sestavě postavili papírovému favoritovi. Ale byli to právě Gepardi, kdo se hned v první minutě radoval z vedení 1:0 zásluhou Viktora Hubeného. Favorit dvěma slepenými góly převzal vedení a stanovil skóre na 1:2. V posledních dvou minutách první třetiny se nejprve trefil Radim Boček a vyrovnal stav utkání. Jenže 33 vteřin poté se znovu radoval Hattrick z vedení 2:3, které vydrželo do konce třetiny. Navzdory očekávání patřila dvanáctá až šestnáctá minuta zápasu prvnímu útoku Gepardů. Po dvou gólech si připsali Michal Mazač a Jáchym Ondráček, přičemž třemi asistencemi se na celém počinu podílel i třetí člen prvního útoku, Šimon Jelínek. Naneštěstí pro Gepardy přišlo krátké polevení, čehož Hattrick využil a upravil skóre na konci druhé třetiny na 6:6. Do třetí třetiny vstoupili Gepardi znovu koncentrovaní, což vedlo k dalším dvěma gólům a opětovnému vedení 8:6. Stejně jako v předchozích případech dokázal Hattrick srovnat skóre. Celých 36 hracích minut uteklo jako voda a základní hrací doba skončila remízou 8:8. Následovaly tedy nájezdy, ve kterých se radoval Hattrick zásluhou Šimona Jonáše, který proměnil všechna tři svá trestná střílení.

Zdeněk Řehoř (FBC Gepardi Brno): První zápas nám ukázal, co způsobí nedostatek komunikace mezi hráči a nedostatečná koncentrace. Naštěstí si hráči vzali ponaučení a v druhém zápase byl k vidění úplně jiný tým Gepardů, který předvedl herní výkon, jímž se chceme prezentovat. Zápasy nám ukázaly, že je nutné přistoupit ke každému zápasu v této lize se stoprocentní koncentrací a že díky ní a dostatečnému sebevědomí dokážeme sehrát dobrý zápas s kýmkoliv.


Yelow tým - VUT

FLORBAL ROSICE - FBC GEPARDI BRNO YELLOW 15:1

První zápas na hale VUT rozehráli starší žáci yellow proti týmu Florbal Rosice. Tým gepardů do zápasu vstoupil s nasazením a odhodláním, avšak tým Rosic od začátku zápasu ovládal hru a nepustil naše kluky z yellow týmu téměř k míčku. Už v páté minutě první třetiny rozvlnili Rosice síť brány, kde tento zápas nastoupil Dan Havlíček. Tým, který měl nastupovat v lize starších žáků od letošní sezony nasázel gepardům 15 branek. Na hře byli vidět i velice pozitivní stránky jako skvělé zákroky Dana v bráně, který ne jednou chytil prázdnou branku. Ve třetí třetině se z brejkové situace prosadil David Flekač po důrazném a rychlém přechodu od Baláše, a tak celkové skóre skončilo 1:15.

FBC GEPARDI BRNO YELLOW - OREL JEDNOTA VYŠKOV 2:9

V druhém zápase čekal yellow tým soupeř, který trápil minulou sezonu mladší žáky a to Orel Vyškov. Do tohoto zápasu vstoupili gepardi mnohem lépe. Vyvarovali se zbytečným chybám, kterých se dopouštěli v předchozím zápase a měli mnohem pevnější obranu. Tento zápas si zachytal také mladší žák Denis Bego, který si připsal svůj první start ve starších žácích. Jak Dan v předchozím zápase, tak Denis si připsal moc pěkné zákroky a pomohl týmu svou prací v brankovišti. V tomto zápase se jako první z gepardů prosadil Adam Žák pěknou střelou ze středu hřiště a přibližně tři minuty po něm si připsal gólovou střelu i Jan Macháček. Bohužel tyto dva góly byly jediné v celém zápase, a tak se výsledková tabule zastavila na číslech 2:9.

Ondřej Beránek (FBC Gepardi Brno): Dva velmi těžké zápasy se silnými týmy v této lize. Soustředili jsme se na základní věci, které bohužel v prvním zápase nefungovaly, ale jsem rád, že ve druhém bylo vidět zlepšení, které si doufám přeneseme do dalších turnajů. Děkuji všem rodičům a fanouškům, kteří nás přijeli podpořit.

Tabulky

Muži

2024-2025 | Regionální liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

1.

Muži B

2024-2025 | Jihomoravský přebor

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

11.

Junioři

2024-2025 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

3.

Dorost

2024-2025 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

4.

Dorost

2024-2025 | 3.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

3.

Starší žáci

2024-2025 | Liga starších žáků

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

8.

Aktuálně na webu