Brno open game
07.07.2020

Gepardí stopa na Brno Open Game - mladší žáci

Zbyněk Matýsek
V dalším "prázdninovém článku" se podíváme na působení na Open Game 2020 u další kategorie. Na řadu přichází mladší žáci. Tým, který do kterého se postupně zapracovalo několik nových hráčů, a který vykazoval v sezóně výkonnostní růst, provázel na velkých turnajích velký handicap, a to nasazení do nejsilnějších skupin.

V prvním zápase mladších žáků s Troopers byla vidět nervozita a prohra 1:9 byla docela psychická rána. S Troopers jsme se před turnajem setkali ve dvou zápasech, v prvním jsme s nimi drželi statečně krok, ten druhý nedopadl úplně podle představ jak hráčů, tak trenérů. Přesto, i když výsledek vypadá krutě, jsme byli se hrou spokojeni. Zápas rozhodla střelecká produktivita, Troopers byli v závěru docela na vlně, ale proti poslednímu přípravnému utkán jsme zaznamenali u hráčů znatelný výkonnostní a herní posun.

V dalším zápase se kluci neuvěřitelně oklepali a proti loňskému vítězi celého turnaje Coyotes Jablůnkov předvedli parádní florbal plný bojovnosti a nasazení. S tímto celkem jsme se jako elévové potkali před dvěma roky v Ostravě. Pro pamětníky připomenu, že nás Jablůnkov vyřadil v play-off poměrně jednoznačně. V tehdejším týmu bylo hned osm hráčů současné sestavy, ale tentokrát bylo utkání opravdu plné dramatických momentů a pěkných kombinací., Troufnu si říci, že v tomto zápase byli i lepší, ale přesto nám zápas unikl těsným výsledkem 4:6. A nebudeme rozebírat, že pro nás skóre skončilo 4:4, páni rozhodčí byli jiného názoru.

Pátek jsme začínali dalším těžkým soupeřem, ČPP Ostravou. Také Ostrava nebyla pro nás soupeřem neznámým, síly jsme spolu změřili už v Praze, takže jsme věděli, že se jedná asi o nejtěžšího soupeře ve skupině. Ale rozhodli jsme se, že k zápasu přistoupíme jako ke každému jinému. A dali jsme hned první gól. Ostrava z toho byla zakřiknutá, ale pak si to ohlídala. Přesto jsme kousali, nebyl to vůbec špatný výkon, proti zmiňovanému zápasu v Praze jsme se zlepšili alespoň o 80 %.

Proti České Lípě jsme si šli pro první vítězství. Trošku jsme měli obavy, protože Česká Lípa porazila Říčany a my se potřebovali chytit. O vítězství rozhodla hlavně perfektně sehraná druhá polovina utkání, v první půli jsme přeci jen soupeři dovolili hrát aktivně. Ovšem druhá půle už byla čistě v režii Gepardů.

Večerní zápas s Říčany byl většinou trápení, projevil se na nás syndrom prvního gólu. Kontaktní branka na 2:6 přišla pět minut před koncem, následovala naše přesilovka, ve které jsme sáhli k power-play. Vytěžili jsme branku a poslední tři minuty jsme pokračovali ve hře bez brankáře, tlačili a tlačili, ale marně. V tomto utkání jsme poprvé (a mohu říct, že i naposledy), nebyli spokojeni s přístupem a hrou, zejména v první polovině a části druhé poloviny utkání. Závěr nám jenom potvrdil, že stačilo málo a výsledek a hra mohla vypadat úplně jinak. Přesto za ten konec, přesilovku a power-play kluci, klobouk dolů. Těch pět minut bylo opravu z kategorie TOP.

Ve skupině jsme nakonec skončili na solidním 4.místě a do večerních hodin s lehkou nervozitou čekali na soupeře pro play-off. Turnajový pavouk nám nakonec přidělil opět soupeře z kategorie "supersilný", čekal nás těžký souboj o pána kočkovitých čelem se Zlínem Lions. Kluci s favoritem drželi krok první půlku, dostávali jsme se do šancí a velmi dobře pracovala obrana v čele s Danem v brance. Mrzet nás může velmi dobře sehraná, bohužel nevyužitá, přesilovka. Soupeř pak využil několik špatně rozebraných standardních situací, do přestávky jsme šli s těsným výsledkem 0:2. Kluci byli plní odhodlání se o výsledek poprat, ale ve druhé půli se ukázala zkušenost zlínského mužstva. My jsme opět chybovali ve standardkách, navíc přišlo z naší strany několik zbytečných vyloučení, chyb ve střídání, soupeř se dostal do tempa a zbytek zápasu si pohlídal. Čestný úspěch Gepardů zaznamenal Lukyn T po pěkné akci první formace.

Co říct k celému turnaji?
Proti poslednímu turnaji v Praze (i ligovým zápasům před ukončením sezóny) šla hra proti nahoru, a to i přes menší tréninkovou praxi, herní výpadek a dlouhou pauzu. Kluci ukázali, že dokáží zahrát a držet krok i se silnými soupeři, jako je Ostrava, Zlín, Jablůnkov. Kombinačně dokážeme soupeře přehrávat, velice dobře nám jdou přesilovky a hra bez brankáře. A co hlavní, nikdo se na turnaji nezranil, nemuseli jsme řešit žádné kázeňské problémy a kluci odcházeli se vztyčenými hlavami, což je moc dobře. Negativní věci tam byly také, ale pro nás pro trenéry jsou patřičným impulsem a inspirací do další sezóny. Doufám, že kluci si turnaji pořádně užili a mají do další sezóny alespoň takovou chuť, jako my trenéři.

Na závěr bych chtěl za tento turnaj hráčům poděkovat, další poděkování pak míří k rodičům a rodinným příslušníkům, kteří nás přišli podpořit a drželi nám palce. Děkujeme.

Mladší žáci
Gepardi DDM Helceletka BrnoTROOPERS White1:9
FbC Coyotes JablunkovGepardi DDM Helceletka Brno6:4
FBC ČPP OstravaGepardi DDM Helceletka Brno9:3
FBC Česká LípaGepardi DDM Helceletka Brno1:9
FBC Draci ŘíčanyGepardi DDM Helceletka Brno6:3


Tabulka skupiny BU13 - MA
1 FBC ČPP Ostrava545:2012
2 FbC Coyotes Jablunkov534:1812
3 TROOPERS White534:1312
4 Gepardi DDM Helceletka Brno520:313
5 FBC Draci Říčany516:253
6 FBC Česká Lípa510:523


play-off
Zlín LionsGepardi DDM Helceletka Brno9:1

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu