Turnaje Ostrava
06.06.2017

OSTRAVA CUP 2017

Lumír
Po konci ligové sezóny se tým Gepardů z Helceletky (posílený o několik hráčů z jiných týmů regionální florbalové ligy) opět zúčastnil mezinárodního turnaje OSTRAVA CUP.

Po konci ligové sezóny se tým Gepardů z Helceletky (posílený o několik hráčů z jiných týmů regionální florbalové ligy) opět zúčastnil mezinárodního turnaje OSTRAVA CUP . Oproti loňskému ročníku, kdy poprvé se v Ostravě uvedli naši elévové, se letošní výprava rozrostla na tři kategorie. Elévové vedení Lumírem, mladší žáci pod vedením Marka Zvala a Petra Jiráska, starší žáci vedeni Michalem Dessem, asistentem brankářů byl Kuba Vizina. Celková výprava nakonec činila 44 dětí a 10 dospělých. Naštěstí DDM Helceletka je na přípravu podobných akcí specialista a vše tak klaplo na jedničku.

ELÉVOVÉ (r. 2006/07)

Vstoupili do turnaje jasným vítězstvím 16:0 proti Spartaku Bílovec. Již po prvních minutách skóre narůstalo a bylo vidět, že nervozitu v úvodním zápase lépe zvládli Gepardi. Večer nás čekal starý známý soupeř Florbal Židenice. Tyhle pozdní zápasy ve 20.00 u malých dětí nevidíme rádi, nicméně tentokrát to kvalitě zápasu pranic neubralo. Hrál se svižný florbal s množstvím akcí. Gepardi nakonec po pěkném zápase odešli poraženi 3:5. Sobotní zápasy ve skupině jsme si již pohlídali. Nebezpečný FbC Přerov jsme přehráli 7:3. Nejhorší zápas jsme odehráli s polskou Olimpii Lochóv. Přizpůsobili jsme se tempu soupeře a místo kombinace jsme předváděli jen sólové akce. Navzdory tomu Gepardi vyhráli 12:2 a postoupili ze skupiny z druhého místa. V prvním vyřazovacím kole kluci porazili 7:4 Horní Suchou. V sobotu večer (opět ve 20.00) nás čekal těžký soupeř Gullivers Brno. Gepardi se však dobře připravili a naše obrana byla pozorná. Nad Gulivery jsme vedli, ale dvě minuty před koncem soupeř vyrovnal a šlo se na nájezdy. V infarktovém rozstřelu jsme nakonec, do té doby suverénní brněnské Gullivery, vyřadili 4:3 na nájezdy. Klukům se pak sladce usínalo, neboť jsme se tím kvalifikovali do nedělního čtvrtfinále. Ovšem další konfrontace s brněnským týmem nám již nevyšla. Kvůli slabému začátku jsme prohráli s Bulldogs 1:8. Útěchou může být fakt, že za Buldoky hráli naši bývalí hráči ze Slatiny – Kuba Továrek, Kuba Poláček a Šimon Chmela. Nicméně i tak je pro Gepardy 5.-8. místo velkým úspěchem a klukům patří obrovský aplaus.

Sestava: Mirek Hájek - Marek Dobrovolný, Matyáš Sendler, Jiří Kosmák, Jiří Bezděk - Vojta Fasora, Matěj Kotačka, Jonáš Procházka, Matěj Karásek, Dominik Hamala, Michal Malý, Ondra Tomšíček, Viktor Hladík, Lukáš Hrubý.

MLADŠÍ ŽÁCI (r. 2004/05)

Mladší žáci se rozjížděli pomaleji a zápasy ve skupině se Gepardům moc nevydařily. Bylo vidět, že spoustu hráčů opustila forma a souhra skřípala. Po úvodní remíze 2:2 se známým soupeřem Troopers Moravany, Gepardi prohráli nešťastně 3:5 s Coyotes Jablunkov. Do soboty jsme přeházeli formace a dostavil se zlepšený výkon, přesto jsme znovu prohráli 1:3 s týmem Eagles Orlová. Postupovali jsme z posledního čtvrtého místa a šli tedy na vítěze jiné skupiny – Vikings Kopřivnice. Ovšem už dopolední výkon naznačil změnu k lepšímu. Kluci se totiž postavení outsidera nezalekli a po vyrovnané půlce dokázali zabrat a nad překvapenými Vikingy vyhrát 6:4. Dostali se tak do osmifinále. Tam nás však čekala FbC Bystroň Group Ostrava, která již hrála zcela jiný florbal a Gepardi jasně prohráli 0:13. Ovšem nutno říci, že ostravský celek prošel celým turnajem bez zaváhání a s přehledem poté vyhrál pohár pro vítěze. Gepardi zaslouží uznání za postup do osmifinále, ale hlavně za týmové semknutí, když se zpočátku turnaje nedařilo.

Sestava: Lukáš Šikuta, Vít Štěrba - Jakub Hladký, Jan Kuchař, Matěj Blažek, Matěj Cihlář, Daniel Vu, Radek Janovský, - Vojta Potáček, Viktor Jirásek, Tomáš Racek, Nicolas Vicente, Štěpán Dohnal, Matyáš Teverný, Libor Ivánek, Simon Sedlák, Vilém Zrza.

STARŠÍ ŽÁCI (r. 2002/03)

Tato kategorie začala své účinkování jasnou výhrou nad polským týmem Spartak Sicienkó 8:0. Poté těsně prohráli s Torpedem Havířov 3:5, kdy nezachytili několikrát dobrou kombinační hru soupeře. Nicméně v závěrečném utkání jasně rozstříleli holky z FBC Přerov 11:0. Překvapivé bylo chování trenéra soupeře, který nutil děvčata k likvidačním zákrokům. Jeho tým si tím vysloužil jen několikeré vyloučení. Gepardi si tak za dvě výhry a jednu prohru zajistili druhé místo ve skupině. Ve vyřazovací části nám ovšem moc nepřálo štěstí. Narazili jsme na FBO Letovice , které sice ve své skupině všechny zápasy vyhráli, ale kvůli neoprávněnému startu dvou starších hráčů jim byli dvě utkání kontumovány a tak obsadili ve své skupině třetí místo. V zápase s Letovicemi Gepardi sice prohrávali již 4:1, ale dokázali zabojovat a srovnat skóre. V posledních třech minutách jsme si vypracovali několik šancí, které jsme bohužel neproměnili. Zápas tak dospěl k nájezdům, kde klukům na rozdíl od elévů štěstí nepřálo a z vítězství se radovaly Letovice po výhře 5:4..

Sestava: Matěj Bezděk - Ondra Beránek, Petr Pospíšil, Lukáš Malásek, Adam Petřivalský - Lukáš Malý, Štěpán Trunda, Tadeáš Grega, Tadeáš Mutina, Petr Šubrt, Vojta Hádek, Adam Domlátil.


Závěrem bychom za všechny trenéry chtěli moc poděkovat všem pomocníkům, kteří nám obrovsky pomohli s organizací celé akce. Velký dík patří i všem hráčům, kteří předvedli skvělé výkony a i mimo hřiště s nimi nebyl žádný problém. Myslím, že i přes velké vedro si všichni Ostravu užili, nyní všem přeji zasloužený odpočinek, který nicméně dlouho nepotrvá. Již za 10 dní je tu další mezinárodní turnaj – Hummel Open Game v Brně.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu