Brno open game
30.06.2017

Hummel Open Game 2017

Lumír
Již potřetí se Gepardi přihlásili na brněnský mezinárodní turnaj a svou účast postupně navyšují. Zatímco před dvěma lety jsme uvedli pouze přípravku (a senzačně došli do semifinále), loni to byli dva týmy (elévové a mladší žáci). Letos jsme přihlásili tři týmy plus jeden tým smíšený. Jak se jim dařilo?

Elévové (2006/07)

Pod vedením Lumíra se letos podařilo poskládat silný výběr vlastních odchovanců, doplněné o dvojici z Pohořelic a Oslavan. Svou šikovnost tým ukázal už na začátku června v Ostravě, kam došli do čtvrtfinále. Jako první tým jsme na Open Game potkali Tatran Střešovice. Po tři roky jej pokaždé máme ve skupině a potřetí za sebou Gepardi zvítězili. Letos to bylo 4:2, kdy Gepardi měli vývoj utkání pevně v rukou, jen ke konci trochu polevili v ostražitosti. Páteční program otevřel parádní souboj s Floorball Top Teamem. Což je výběr MS kraje a jeho kvalita je opravdu znát. Poločas se Gepardi drželi, pak nás Top Team několikrát prostřelil, celkové skore nakonec 2:7, i přes dobrou hru Gepardů. Stejný výkon se podařilo zopakovat proti FbŠ Plzeň Oranžoví . Soupeř byl sehraný a utkání se hrálo ve vysokém tempu. Na začátku jsme šli do vedení díky proměněnému trestnému střílení Vojty Fasory. Skore se pak přelévalo, ale druhý tým se vždy dotáhnul. Až nakonec dvě minuty před koncem dáváme vítězný gól a cennou výhru 4:3 už nepustíme. Večerní zápas na Morendě proti Black Angels, kteří loni Open Game vyhráli. Bylo však vidět, že letošní ročník černých andělů už nebyl tak silný. Vzhledem k celodenní únavě obě mužstva už přece jen hrála pomalejší florbal. Sečteno podtrženo spravedlivá remíza 3:3. Tím pádem máme zajištěno druhé místo ve skupině. V sobotu ráno nás na Hattricku čekala Česká Lípa. Některé nedotažené akce nás stáli vedení a skóre naskočilo na nepříznivých 3:5. Pak zaúřadovala druhá formace pod vedením Ondry Tomšíčka, která srovnala na 5:5. Drama vrcholilo, diváci bouřili a šlo se na nájezdy. V těch se však trefil jediný střelec a ten byl z České Lípy. Končíme tedy Open Game dříve než jsem chtěli po prohře 5:6 pn. Přes brzké vyřazení nutno říci, že kluci odehráli pěkný turnaj. O tom, že všechny zápasy byly hratelné, svědčí, že kupříkladu Plzeň z naší skupiny dokráčela až do semifinále.

Mladší žáci (2004/05)

Tým má na starosti Marek Zvalo. Kluci potvrdili dobrou formu z Ostravy. Nahecované Snipers Třebíč jsme porazili 4:2. První poločas jsme sice prohráli 1:2. Gepardi však dorovnali hru a začali se tlačit více do šancí, z čehož pramenili i góly. Poté nás čekal středočeský Falcon. Gepardi se dostali do pohodlného vedení 5:0. Jenže jsme přestali hrát a přišel zasloužený trest v podobě snížení. Nakonec však opět zabrali a utkání zvládli 7:4. Zápas s Pardubickým výběrem už byl jednoznačný a Gepardi jej prohráli 1:10, kdy čestný úspěch zaznamenal náš nejlepší hráč Vojta Potáček. Uhrát cenné body jsme tak chtěli s Bučis týmem, který byl na podobné úrovni. Nicméně, ani zde naši kluci nezachytili nástup soupeře, z čehož vznikla druhá porážka 1:5 a postup ze třetího místa skupiny do play-off. Tam nás čekali Kanonýři Kladno , kteří nás loni ve skupině vyprovodili 1:9. Kladeňáci si ten zápas také pamatovali a z toho pramenilo jejich sebevědomí. Brzy jej však vystřídal údiv, neboť naši kluci zabojovali a na začátku druhého poločasu to už bylo 3:0 pro Gepardy. Hostující trenér pak musel uklidňovat své svěřence, kteří emoce nezvládli. Kladno ještě v závěru snížilo na 3:2, ale víc už nestihli a Gepardi postoupili dál. Po krátké pauze nás čekal další zápas play-off a v něm v hale na Čejkovické Black Angels 2005. Tedy tým, který válel loni za elévy a došel si pro zlato. Skore se přélevalo ze strany na stranu. Už to vypadalo že Black Angels vyhrají v základní hrací době, ale bombou od půlky srovnal půl minuty před koncem Kuba Hladký na 3:3. Čekali nás nájezdy. Svůj brankářský um předvedl Lukáš Šikuta a vychytal všechny soupeře. Za Gepardy se skvěle trefil Potáček. Postup 4:3 pn pak ještě gólem potvrdil Lukáš Volf. O tři hodiny později opět hala ZŠ Čejkovická, soupeřem Technology Mladá Boleslav. Technologové se do nás zakousli a nepustili. Gepardy přehráli jasně 8:1 a zápas vyšel jejich útočníkovi Kostrounovi, který se trefil hned pětkrát. Nicméně ani porážka nemrzela, Gepardi to letos dotáhli hodně daleko a dobře si zahráli.

Starší žáci (2002/03)

Pod vedením Michala Desse se také sehráli. Šanci oproti Ostravě dostalo větší množství hráčů a rozhodně nezklamali. Tým doplněný o Lukáše Maláska a rosické kluky už na Ostrava Cupu ukázal, že hrát rozhodně umí. Na Open Game nás ale čekala těžká skupina. Hned první soupeř, pražský Black Angels Gepardy pořádně prověřil. Prohra 1:4 s kvalitním týmem nevadila, spíše mrzelo množství neproměněných šancí. V druhém zápase jsme si spravili chuť. Čekal nás Joker České Budějovice , který v prvním zápase dostal 10 branek a stejný příděl nakonec obdržel i od Gepardů, celkově 10:2. Třetí zápas a další favorit Primátor Náchod , který vyprovodil Budějovice dokonce 14:0. Gepardi s ním sehráli naprosto rovnocenné utkání. Zápas nakonec Gepardi prohráli 1:2 a mrzet mohla hlavně nastřelená tyčka na začátku utkání. V posledním zápase jsme chtěli překvapit, nicméně další favorit Gullivers Brno byl proti. Gepardi potřetí odešli poraženi, tentokráte 3:5. V sobotním zápase play-off nám nalosovali FBC Mohelnice. Naši kluci si věřili, ujali se vedení. Ale nakonec nám štěstí nepřálo. Soupeř půl minuty před koncem srovnal na 3:3. Jako elévům, také starším žákům postup unikl po nájezdech těsně 3:4 pn. Ačkoliv to bodově letos moc nevyšlo, herně se klukům dařilo.

Přípravka (2008/09)

Gepardi postavili společné družstvo dohromady s Pitbulls Ivančice. Pod vedením ivančického trenéra Ondry Podolského se podařilo poskládat silný tým. Prvním soupeřem byli brněnští Gullivers. Naši hráči zaskočili soupeře rychlým nasazením a proměňováním šancí. V úvodním zápase jsme tak Gulivery vyprovodili 6:0. Ve čtvrtek odpoledne nás čekal ještě jeden zápas a to s nebezpečnými Sparta Praha Red . Pitbulls s Gepardy si vytvořili menší náskok a soupeř pak už jen dotahoval. Nakonec slavíme druhou výhru 6:3 a pospícháme domů, připravit se na další den. Čekal nás náročný pátek se třemi zápasy, naštěstí všechny ve stejné hale na Morendě. Ráno se utkáváme s FBC Plzeň. Soupeř se první poločas držel (1:0), ale i tak jsme je porazili 4:1. Po menším obědě nás čeká Hornets Brno. Podobný průběh jako ráno, soupeř je kvalitní a do poloviny utkání nám stačí (1:0, 2:1). Pak utkání definitivně zlomíme třemi góly a naši kluci vítězí 5:2. Poslední zápas nás čekal proti České Lípě. Tempo bylo pomalejší, přesto máme více sil a díky hattricku Marka Mattese vítězíme 3:0. Ze skupiny tak postupujeme z 1. místa. V sobotním play-off nám byl nalosován další brněnský tým Hummel Hattrick A. Náš pitbulo-gepardí tým se skvěle semkl kolem Marka Mattese s Lukášem Hrubým a nedal soupeři šanci. Postupně navyšujeme skore na 15:0, kdy hattrick zaznamenal Hrubý a Šmíd, Mattes vstřelil dokonce 4 branky. Náš společný tým se tak kvalifikoval na večerní utkání s dalším spojeným týmem Orel Telnice-Tuřany . Atmosféra je díky množství diváků bouřlivá. A Pitbulové dělají svým fanouškům radost. Musíme si ale dávat pozor na špatná střídání, která nás stojí vyloučení. I tak sázíme další góly rychle za sebou a čtvrtfinále ovládneme jasně v poměru 10:2. V neděli se setkáváme s Bulldogs Brno v hlavní hale na campusu. Plná tribuna diváků, zápas živě přenáší kamera, obrovský zážitek pro všechny zúčastněné. Možná i to přispělo, že po prvních dvou obdržených brankách se nám nedaří dostat do obvyklé pohody. Buldoci jsou přece jen zkušenější a utkání si pak už pohlídali, když nakonec prohráváme 0:5. Škoda, dát kontaktní gól, mohlo to dopadnou jinak. Nicméně nakonec převládne radost, když dostaneme bronzové medaile a celá hala nám tleská. Byla to super jízda! Díky všem, kteří nám pomáhali a fandili. Kdo chce, může si záznam semifinále pustit zde V čase 2:14:30 až 2:57:00.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu